For å ha den aller beste hagen, så kreves det planlegging, tegning, skissering og utvikling av hagen. Du som akkurat har begynt å arbeide med din egen hage kan oppnå en god forståelse ved å arbeide lenge i hagen din. Dette vil gi deg mange erfaringer. Det har vært en økende entusiasme i forbindelse med å plante sin egen hage siden det tjuende århundre. Hvem som helst kan være arkitekten bak sin egen hage, enten man er en nybegynner eller en ekspert. På denne nettsiden skal vi lære deg hvordan du lager urtehage og grønnsakshage. I tillegg kommer vi til å vise deg hvordan man lager drivhus.

Du bør høre med dine naboer, nære og venner om hvordan hagen ser ut, slik at du kan få litt innspill i hvordan du bør utforme hagen fremover. Når du lager en hage for en kunde f.eks., så bør du finne ut hvor stort areal han eller hun planlegger å ha. Du må huske skillevegger, sitteområde, og i tillegg hvor plantene selv skal være. Vedlikehold bør gjøres i rutiner og på bestemte tider om mulig. Hvert år bør du oppdatere deg på hva som er moderne, hvilke hagetrender som finnes osv.

Etter at du har planlagt hvordan hagen skal se ut, bør du dobbeltsjekke med en ekspert om det er mulig vokse planter, blomster og grønnsaker på måten hagen er bygget på. Det viktigste i begynnelsen, er å velge et passende område der hagen skal være. Et område som er geografisk riktig bør vurderes. Det burde være en effektiv tilknytning til vann. Området må ha rikt med jord.